Om meg

de_caprio_profilbildeJeg begynte med hest da jeg var 12 år gammel, og har holdt på siden.

I 2005 startet jeg min karriere som dressurdommer, og har på kort tid rukket å praktisere mye, og har siden 2018 vært autorisert som DD4 (Dressurdommer 4). Dvs at jeg kan dømme alle nivåer på nasjonale stevner, dvs til og med Grand Prix / VA. Jeg har dømt det meste av store stevner i Norge, f.eks. NM, Lag-NM, HM, Breedersfinalen i både feltritt og dressur, NM for fjordhest, Nordisk for fjordhest og flere uttaksstevner til store mesterskap på elitenivå. Jeg har også vært i Sverige og dømt flere nasjonale stevner opptil Intermediaire I/VB, samt at jeg i 2016 fikk æren av å dømme dressurprøven i JR/UR-klassen under Nordisk-Baltisk mesterskap i Feltritt, som ble arrangert på Sørum Fritidsgård (Lillestrøm).

Hesteeier ble jeg først i voksen alder, da jeg aldri har hatt familie som ønsket å dele hesteinteressen med meg. Da jeg var liten var jeg en sånn person som nærmest bodde i stallen, og gjorde alt for å være med hestene for å få ridetimer i belønning. Mine første egne hester var Søndervangs Unik (dvs, jeg hadde han kun på helfôr, men i praksis fungerte han som min den perioden jeg hadde han) og unghesten Stall-K’s Regulus. De kom begge inn i livet mitt da jeg var godt voksen, og var nylig ferdig med studier. De Caprio W er min første hest jeg har kunnet konkurrere med på litt høyere nivå, og han har jeg utdannet til Intermediaire I/VB-nivå selv. Han går også noen øvelser opptil Grand Prix (jeg utdannet han til å gå stabile serier ned til enere). I forhold til konkurransesetting har jeg startet opptil Prix St. Georges med De Caprio. De Caprio ble solgt som lærehest, da han hadde noe begrenset kapasitet for å nå toppen. I juni 2016 kjøpte jeg ny hest, 4 år gamle Bon Jovi B!

I forbindelse med OL i Rio 2016 var jeg også ansatt som ekspertkommentator i dressur under dressursendingene TV2 sendte. TV2 sendte all dressuren på TV2 Sumo, samt noe også på TV2 Sportskanalen. Jeg har senere også hatt mindre oppdrag i NRK. Jeg var ekspertkommentator fra NRK’s sending fra World Cup-finalen i 2017. Dette var kun en kortere sending med sammendrag fra høydepunktene i finalen.

Jeg har i flere år kombinert min bakgrunn som dommer, med undervisning. Jeg har ofte hatt regelmessige programtreninger (primært på vinterstid) på flere staller/rideklubber på Østlandsområdet, og hatt stor etterspørsel på disse treningene. Jeg har også hatt programtreninger i regi av NRYF. På programtreningene har jeg mitt eget opplegg, hvor jeg har kombinert dømming mer med undervisning. Tilbakemeldingen på disse treningene har vært veldig god. I senere til har jeg også utvidet ved å ha faste elever som jeg følger opp ukentlig. På denne måten har jeg mulighet til å jobbe litt mer i dybden og med utdanningen av hver enkelt ekvipasje. Våren 2017 ble jeg også autorisert Trener 1 i Norges Rytterforbund.

Ridning, dømming og undervisning er hobbyvirksomhet jeg driver med ved siden av annen fulltidsjobb. Primært er jeg utdannet med hovedfag i informatikk fra Universitetet i Oslo, og jobber fulltid med IT.

Kontaktinformasjon
Maja Farup
Holteveien 2b
1580 Rygge

Tlf.: 402 23 777

Organisasjonsnummer: 988 197 386