Programtreninger i vinter

Programtreninger i vinter

På vinterhalvåret tilbyr jeg gjerne programtreninger. Dette er veldig lærerikt både for meg og for rytterne, og jeg synes det er veldig flott og av og til få muligheten til å veilede rytterne ennå litt mer i riktig retning.

I vinter har jeg hatt programtreninger både på Nordeødegården Ryttersportsenter, Fredriksborg Hestesportsenter, Tune Ridesenter, Garås Hestesenter og Ellingsrud Gård. Programmene rytterne har ridd har vært alt fra LC til Grand Prix. Særlig med tanke på at jeg er fersk Grand Prix-dommer har dømming av dette nivået vært veldig lærerikt også for min del. Det er generelt lite praksis å hente på denne årstiden (og forsåvidt på dette nivået generelt), men jeg har istedet møtt ialt 6 ulike ekvipasjer som har ridd både Intermediaire A, Intermediaire B, Grand Prix og Grand Prix Spesial. Et par av ekvipasjene har også deltatt to ganger, så da har det blitt ennå mer erfaring. Jeg skulle selvfølgelig ønsket ennå mer erfaring, men jeg er takknemmelig for alt man kan få.

Fremover er det en periode i vente med lite dømming. Det er litt “karantene” mellom programtreningsperioden og den offisielle dømmingen, og kravet på dette er skjærpet ennå mer inn i år. Jeg kommer derfor til å legge opp til litt skyggedømming for å dekke egen kunnskapstørste, og så kommer stevnene fortløpende fra juni av. Det blir nok flere stevner, men enn så lenge er oppdrag på Toten, i Färgelanda i Sverige, i Drammen, i Lilla Edet i Sverige og i Kirkenes huket av i kalendern. I tillegg kommer NM i Drammen i august. Det skal bli nok dømming. I tillegg håper jeg selvfølgelig på at Bon Jovi får kommet seg ut på noen stevner. Enten ved at Gina eller jeg rir selv.

Artikkel på dressursaklart.no: “Ellingsrud reiser seg!”